Sök

Skolbio

Vårterminen 2019 visar skolbio i Varberg. Sex olika filmer för alla elever i årskurs F-9.
Filmerna visas på Biograf Capitol. Välkomna att boka!

V. 12

Tisdag 19 mars kl 09:15/09:30 – Lilla spöket Laban – Världens snällaste spöke, visas för åk F-1
Onsdag 20 mars kl 09:15/09:30 – Halvdan Viking, visas för åk 2-5
Torsdag 21 mar kl 09:15/09:30 – (Här visas den film som blir mest uppbokad)

V. 13

Tisdag 26 mars kl 09:15/09:30 – Love, Simon, visas för åk 6-9
Onsdag 27 mars kl 09:15/09:30 – Lasse Maja – Det första mysteriet, visas för åk 1-3
Torsdag 28 mars kl 09:15/09:30 – (Här visas den film som blir mest uppbokad)

v.14

Tisdag 2 april kl 09:15/09:30 – Leave no trace, visas för åk 6-9
Onsdag 3 april kl 09:15/09:30 – Beast of the Southern Wild, visas för åk 4-6
Torsdag 4 april kl 09:15/09:30 – (Här visas den film som blir mest uppbokad)

OBS! Sista dag för anmälan 11 mars 2019!

Vid bokning använd endast adressen: skolbio@varberg.se – glöm ej ange vilken årskurs det gäller.
• Uppge om ni har rullstol som tas med in i salongen.
• Du som bokar eller skolbioombudet på din skola kommer att få bekräftelse
på bokade platser minst en vecka innan föreställningen – om inte, hör av er!
• Reserverade sittplatser skickas ut till er i god tid före biobesöket – om inte, hör av er!

Skolbioavgiften är 15:- per elev. Skolan kommer att få en internfaktura på skolbioavgiften för eleverna som gått på bion. Fakturan kommer att skickas ut ett par veckor efter biovisningen. Avgiften till Skolbio betalas av de elever som går i centralortens skolor samt åk. 7-9 på Ankarskolan, Bläshammar skola, Trönninge skola och Lindbergs skola. Övriga elever betalar 15:- till sin skola som då kan använda pengarna till buss.

VÄLKOMNA PÅ BIO ÖNSKAR SKOLBIOGRUPPEN!

mats.larsson@varberg.se

bengt-olof.johansson@varberg.se

pernilla.olsson@varberg.se

madelene.tjarnmo@varberg.se

josefin.melkersson@varberg.se

Lilla spöket Laban - Världens snällaste spöke Rek. Åk F-1

Längd: 44 minuter. Sverige 2008
Lilla spöket Laban är inte riktigt som andra spöken. Han är världens snällaste spöke och rädd för mörker, vilket inte är lätt när man ska skrämmas och vara läskig. Han gör sitt bästa för att kunna spöka lika bra som pappa, mamma och lillasyster Labolina.

LasseMajas Detektivbyrå: Det första mysteriet Rek. Åk 1-3

Längd: 92 minuter. Sverige 2018
Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå – ett spännande äventyr som börjar när systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan. Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Halvdan Viking Rek. Åk 2-5

Längd 90 minuter. Sverige 2018.

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen ”riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. I skogen möter Halvdan den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår barnen att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Frågan är om de har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?

Beast of the southern wild Rek. Åk 4-6

Längd 90 minuter, USA 2012. Engelskt tal, svensk text.

Hushpuppy bor med sin pappa i en by djupt inne i den amerikanska södern. För henne är världen ett ömtåligt nät av levande varelser, där hela universums existens är beroende av att alla delar passar ihop. Men en dag rubbas ordningen, byn översvämmas och hennes pappa blir allvarligt sjuk. I ett desperat försök att återställa ordningen ger hon sig ut på jakt efter sin sedan länge förvunna mamma.
Filmen berör flera viktiga samhällsfrågor. Dels berör den klimatförändringarna och hur vissa delar av världen drabbas hårdare av dessa. Den berör också olika livsvillkor och ekonomiska förutsättningar då den skildrar den fattiga och utsatta byn, men också den andra sidan av fördämningen, där resurserna finns. Filmen är i huvudsak berättad ur ett barns perspektiv och vi får se olika samhällen och livsöden representerade.
Filmen har filmhandleding från Svenska Filminstitutet

Leave no trace Rek. Åk 6-9

Längd 109 minuter. USA 2018. Engelskt tal, svensk text.

Will och hans 13-åriga dotter lever sedan många år ett harmoniskt och isolerat liv i en skogspark utanför Portland, Oregon, tills den dag ett ödestiget misstag förändrar deras liv. En lokal socialarbetare ser till att pappa och dotter som levt efter egna villkor tas om hand om och de får sysselsättning och skydd. De försöker anpassa sig till sin nya omgivning men ett snabbt beslut tar dem ut på en farlig resa ut i vildmarken på jakt efter fullständig frihet. Men snart kommer verkligenheten i kapp och de måste möta sina olika behov: Toms önskan att vara en del av ett samhälle och Wills önskan att avstå från det helt.

Love, Simon Rek. Åk 6-9

Längd 110 minuter. USA 2018. Engelskt tal, svensk text.

Alla förtjänar en riktigt bra kärlekshistoria, men för Simon är det lite mer komplicerat. Ingen vet att han är gay och han har heller ingen aning om vem det är som han har blivit kär i på nätet – bara att det är någon som går i hans egen skola. Att reda ut dessa frågor visar sig vara både roligt, läskigt, men också livsomvälvande.

Filmhandledningar

Tyvärr finns det inte filmhandledningar till alla av vårens filmer, men
Film i skolan har tagit fram en generell text, en allmän filmhandledning, som kan användas som utgångspunkt för filmsamtal kring de filmer som saknar handledning.
Alla Filmers Filmhandledning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter