varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-03-09

Forskningscirkel i aktionsforskning för handledare

I linje med de kommunala förskolornas systematiska kvalitetsarbete startade i februari en forskningscirkel i aktionsforskning. Syftet är att stärka handledarna i deras uppdrag som lärspridare på förskolorna.

Aktionsforskning är ett välkänt begrepp i Varbergs kommun och 2007 påbörjades ett långsiktigt och systematiskt arbete med aktionsforskning, och idag är 130 förskollärare utbildade i att analysera och reflektera över sin egen och andras praktik.

I vår gör Varbergs kommun en satsning och utbildar samtliga handledare som arbetar i de kommunala förskolorna. Tjugotvå förskollärare ska få kunskap och verktyg för kollegahandledning där det systematiskt reflekteras över processer och resultat.

Arbete pågår, och nästa vecka gör Pedagog Varberg nedslag i pågående process när forskare och pedagoger samlas för en gemensam heldag i Varberg.

Viktoria Struxsjö

ikon

Senaste nyheterna