Kvalitet och utveckling

Foto:Hidvi
Politikerna i förskole- och grundskolesnämnden har antagit de långsiktiga målen för vår verksamhet. Beslutade strategier och prioriterade övergripande utvecklingsinsatser styr förskole- och grundskoleförvaltningens utvecklingsarbete. I våra förskolors och skolors egna utvecklingsplaner konkretiseras vad som behöver förbättras och utvecklas för att nå de gemensamma målen.
Utifrån kommunfullmäktiges prioriterade mål och inriktningar har förskole- och grundskolenämnden antagit tre långsiktiga mål:
Förvaltningens gemensamma strategier och prioriterade utvecklingsområden sammanfattas i verksamhetsplanen. (pdf, 782.7 kB)
För att veta om prioriterade strategier och handlingar leder till ökad måluppfyllelse sker ett systematiskt kvalitetsarbete. Genom att analysera kvalitativ och kvantitativ data görs avstämningar för att få kunskap om vilken effekt olika insatser och åtgärder får för barns- och elevers måluppfyllelse och resultat. Detta arbete görs på alla nivåer – klassrum, avdelning, arbetslag, enhet och förvaltning.
I Varberg är få och tydliga mål framgångsfaktorer för kvalitet och utveckling. Vi har prioriterade utvecklingsinsatser med tydlig koppling till varje mål, och en systematisk och kvalitativ uppföljning av hela verksamhetens progression. Det är vår väg att skapa bästa möjliga möte för lärande i en lärande organisation.
Maria Wirén Utvecklingsschef förskole- och grundskoleförvaltningen
Nyheter om kvalitet och utveckling
-
2020-12-18
Hög kvalitet i förskolan och skolans lärmiljöer
Tidigare i höstas hade förskola och skola dialog om tillgängliga lärmiljöer och hur dessa kan utvecklas i Varberg för barn och elevers bästa. Nu har dialogerna sammanfattats i en kvalitetsrapport med styrkor och utvecklingsområden.
-
2020-12-09
Bockstensskolan klara för kvartsfinal i Vi i Femman
Bockstensskolan 5B har gått vidare i kunskapstävlingen Vi i Femman. Den 21 januari möter de Fjärås Bräckaskolan i en lokal kvartsfinal.
- Det är väldigt roligt, men också lite chockartat, berättar Agnes Eklöv och Oliver Romero, elever i klass 5B.
Senast ändrad: