varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-03-09

Varberg prisas - spridning pågår!

I december vann Peder Skrivares skola Utmärkelsen 2016, i kategorin gymnasium och för bästa kvalitet och samverkan skola-arbetsliv.

Prisutdelningen Utmärkelsen 2016

Satsningen på ett systemhållbart samarbete skola- arbetsliv är en viktig del av att utveckla och stärka elevers förmågor och kompetenser för vidare studier och yrkesliv.

De entreprenöriella processerna som Peder Skrivares skola driver, långsiktigt och systematiskt, fick förtjänad uppmärksamhet av juryn.

”Gymnasieskolan har ett nytänk där ett exempel är en kompetensbytardag där lärare och SYV på skolan utbyter kompetenser med det lokala näringslivet. Ett annat exempel är den mötesplats (Anställningsbaren, reds.anm) på skolan som är öppen i syfte att ge eleverna inblick i olika branscher och yrken.”

Tack vare Utmärkelsen 2016, får barn- och utbildningsförvaltningen möjlighet att dela och sprida Varbergs arbete skola- arbetsliv i regionen. Nästa vecka medskapar därför skola- arbetslivsutvecklarna i en dialogkonferens arrangerad av GR skola arbetsliv i Göteborg. Pedagog Varberg finns självklart på plats och fångar upp omvärldens intryck av Varbergs arbete.

ikon

Senaste nyheterna