varningsikon

2018-08-13 07.56

Eldningsförbud i Varbergs kommun gäller fram till den 21 augusti kl. 09.00.

Eldningsförbudet i Varbergs kommun upphör tisdagen den 21 augusti klockan 09.00. Fram till dess är det fortsatt förbjudet att elda utomhus, men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-03-24

Hallå där! – Dialogkonferens sprider kunskap

Varbergs moderna arbetslivsorientering var igår inbjudna till dialogkonferens i Göteborg. Tillsammans med likasinnade från hela Västra Götalandsregionen delades goda exempel och erfarenheter.

Hallå där! Viktoria Struxsjö och Pär Wiik, utvecklingsledare för skola och arbetsliv i Varbergs kommun.

Vad gjorde ni på dialogkonferensen?


- Vi var där eftersom Peder Skrivares skola vann Utmärkelsen 2016. I priset ingår att dela och sprida goda exempel i Västragötalandsregionen. GR Skola Arbetsliv arrangerade en konferens där representanter från skola och omvärlden var på plats för att utbyta erfarenheter om samverkan mellan skola och arbetsliv.


Vilka erfarenheter bidrog Varberg med?


- Tema för konferensen var hur stadsutveckling och undervisning kan kombineras. Det blev därför naturligt för oss att lyfta fram dialogmetoden Arkitekter i Skolan. Vi har genomfört metoden i två omgångar på grundskolor i Varberg.


Vad tar ni med er från gårdagen?


- Vi tar med oss att vi kan bli bättre på att skapa mötesplatser mellan skola och omvärld. Skolledare, lärare, studie- och yrkesvägledare och olika branscher behöver mötas och tillsammans skapa samsyn kring skola och arbetsliv.


Vad händer härnäst?


- Pär Wiik åker till Växjö nästa vecka i samma syfte som gårdagen, det vill säga, för att sprida och dela erfarenheter kring samverkan skola och arbetsliv.
Längre fram i vår ska vi dessutom vara med under värdskapsveckan med Eurotowns på hemmaplan.

 

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna