varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Förskola och skola för nyanlända och asylsökande

Välkommen till Varbergs kommun! För att du som är nyanländ eller asylsökande ska kunna erbjudas plats i förskola, grundskola eller gymnasieskola måste du göra en anmälan eller boka tid för inskrivningssamtal.

Anmälan till förskola för nyanlända och asylsökande barn 1-5 år

När barn i åldern 1-5 år anländer till Varbergs kommun ska vårdnadshavare eller god man anmäla att barnet vill gå i förskola. Efter anmälan kontaktas vårdnadshavare eller god man.

Boka inskrivningssamtal för nyanlända och asylsökande barn 6-15 år

Du som är 6-15 år, nyanländ till Varbergs kommun och ska gå i grundskolan är välkommen att boka tid för ett inskrivningssamtal. När du bokat inskrivningssamtal återkommer vi till dig med en tid.

Anmälan till gymnasieskolans Språkintroduktion för nyanlända och asylsökande ungdomar från 16 år

Du som är 16-19 år, nyanländ till Varbergs kommun och vill börja på gymnasiet är varmt välkommen att anmäla dig till Språkintroduktion. Efter din anmälan blir du kontaktad och kallad till ett inskrivningssamtal. Antagning sker kontinuerligt.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

ikon

Självservice & blanketter