Sök

Mat, lunch

I förskola och skola serveras varje dag lunch. Maten som serveras i förskola och skola lagas i olika tillagningskök runt omkring i kommunen utifrån Varbergs kommuns kostpolicy och livsmedelverkets rekommendationer. Matsedel för förskola och skola hittar du via www.dinskolmat.se.

Matsedel för förskola och skola

Matsedel för förskola och skola i Varbergs kommun hittar du via webbplatsen Din skolmatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du enkelt och smidigt koll på skolmatsedeln och undvik att laga samma mat till middag som serveras i skolorna och förskolorna.

Förändringar av matsedeln från 2017

I december fattade barn- och utbildningsnämnden beslut om en omfördelning i budgeten för bland annat maten i förskolan och skolan. Just nu får vi många frågor om vad förändringen innebär. På denna sida har vi samlat de vanligaste frågorna med svar.

Matsedeln som app i mobilen

Du som har en smartphone kan snabbt och enkelt kolla vad som serveras i skolor och förskolor med appen Skolmatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varje enhets matsedel visas flera veckor i förväg. På dinskolmat.se hittar du information om hur du laddar ner matsedeln som app i din mobil. Appen heter Skolmaten och är enkel och gratis att ladda ner. I applikationen väljer du först Varbergs kommun och sedan den skola eller förskola som du vill se matsedeln för.

Intyg för specialkost

Behöver ditt barn specialkost på grund av allergi, överkänslighet eller av etiska/kulturella skäl ska du som vårdnadshavare skicka in ett intyg om specialkostPDF (pdf, 468.8 kB). Specialkost av medicinska skäl ska vara ordinerad av läkare eller dietist. Vid svåra allergier kan vi behöva kräva in ett läkarintyg eller journalutdrag för att verifiera specialkosten. Specialkostintyg krävs vid varje nytt läsår eller vid förändrade förhållanden.

Nötallergi

Nötter, jordnötter och mandel förekommer inte i maten och får heller inte tas med till förskolan eller skolan.

ikon

Kontakta oss

Tf. Kost- och städchef

John Nilsson

Serviceförvaltningen

070-882 76 19

john.nilsson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter