Sök

Tempus

Tempus är ett webbaserat verktyg för närvaroregistrering i förskola och fritidshem. Tempus hjälper vårdnadshavare och personal att registrera scheman och hantera barnens närvaro vilket ger mindre administration. Personalen får mer pedagogisk tid med barnen.

Tempus gör det enkelt för vårdnadshavare att sätta scheman hemifrån via dator eller smartphone, dygnet runt. Genom Tempus kan man även skicka meddelanden om barnens frånvaro eller vem som hämtar barnet, då Tempus gör det möjligt för både avdelningens personal och den administrativa enheten att få direkt tillgång till denna information.

När barn kommer till förskolan eller fritids på morgonen nuddas barnet in av personalen eller vårdnadshavare. Närvaron sparas på Tempus direkt och blir synlig för vårdnadshavare, personal och administration. När det är dags att gå hem nuddas barnet ut på samma sätt.

Anmäla frånvaro

Anmälan om frånvaro i obligatorisk grundskola görs alltid i Skola24.
Anmälan om frånvaro till fritidsverksamheten och förskola görs i Tempus.

Introduktion till Tempus Hemma

Tempus Hemma (www.tempushome.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) är vårdnadshavarportalen i Tempus. Där har vårdnadshavare möjlighet att bland annat:

• Lägga schema
• Se och kontrollera närvaro
• Frånvaroanmäla
• Ta fram statistik
• Göra inställningar för ditt Tempuskonto.

Schemaläggning kan även göras via appar efter att ett konto skapats på www.tempushome.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Appen heter Tempus Hemma (för vårdnadshavare). Ladda ner den för Android länk till annan webbplatseller Appleprodukter i appstore.

Ansök om konto till Tempus Hemma

För att ansöka om konto till Tempus Hemma som vårdnadshavare, följ instruktionerna nedan.

1. Gå in på adressen www.tempushome.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
2. Klicka på länken “Ansök om konto”.
3. Välj kommun ”Varberg” i rullistan.
4. Skriv in uppgifterna som efterfrågas.

  • Du kan ansöka om flera konton samtidigt genom att klicka på knappen “Lägg till en vårdnadshavare”.
  • Om man som vårdnadshavare har samma mailadress behöver bara en av er ansöka om konto, då man bara kan registrera en användare per mailadress.
  • Du kan lägga till fler barn genom att klicka på knappen “Lägg till ett barn”.

5. Klicka på knappen “Skicka in ansökan”.
6. Snart kommer ett mail till dig med instruktioner om hur du gör för att verifiera din e-postadress. Denna verifiering måste göras innan midnatt. Därefter tas ansökningen automatiskt bort och du måste göra en ny.
7. Efter att du har verifierat din e-postadress kommer din ansökan att behandlas manuellt. När den har accepterats får du dina användaruppgifter till din e-post.

Om du som vårdnadshavare redan har ett konto i Tempushome, exempelvis om du har barn på en förskola som använder Tempus. Så behöver du inte ansöka om ett nytt konto. Då lägger du bara till ditt fritidsbarn i ditt konto.

Logga in i Tempus Hemma

1. Gå in på adressen www.tempushome.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller öppna appen om du laddat ner någon av dem.
2. Välj kommun ”Varberg”
3. Använd användaruppgifterna som du fick via din e-post eller välj alternativet Varberg BANK-ID
4. Första gången du loggar in kan du gärna börja med att titta under ”Inställningar” för att se vilka specifika val du kan göra för just ditt konto.

Glömt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord klickar du på knappen “Glömt lösenord” som finns på inloggningssidan. Följ sedan instruktionerna för att få ett nytt lösenord. Du kan annars alltid logga in med Bank-ID genom att välja "Varberg Bank-ID" som inloggningsalternativ.

Lägga schema

Klicka på fliken “Lägg schema” för att komma till schemaläggningen på tempushome.se

För att lägga schema behöver du bara skriva in tiderna i de vita textrutorna. Rutorna klarar av att tolka en mängd olika inmatningssätt. Till exempel 8-16 (08:00 - 16:00) eller 715-17,35 (07:15 - 17:35). Prova dig fram för att hitta det som passar dig bäst.

Barn på fritids har delade tider under dagen. Därför måste både start- och stopptider anges, t.ex för morgonen 6-8,00 (06:00-08:00) samt 14-17,15 (14:00-17:15) för eftermiddagen.

På ett lov skriver man hela dagen t.ex. 6-17,15 (06:00-17:15). Detta gäller även de övriga som har t.ex OB barnomsorg eller dubbla placeringar.

Klicka på den blå nedåtpilen för att ange detaljer som vem som hämtar, meddelande till personalen och för att ange flera tider samma dag.

Här är en informationsvideo om hur man schemalägger i Tempus

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter