Sök

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg erbjuds istället för förskola eller fritidshem och vänder sig till barn i åldrarna 1-12 år. Pedagogisk omsorg kan bedrivas i personalens hem eller annan lämplig lokal.

Fristående pedagogisk omsorg

Fristående pedagogisk omsorg finns i Veddige, Lindberg, Getterön, Tvååker, Träslövsläge och centrala Varberg. Huvudman är Ekolek barnomsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns nedan.

Kommunal pedagogisk omsorg

I nuläget finns det ingen kommunal pedagogisk omsorg motsvarande ovanstående. För mer information är du välkommen att kontakta Agneta Svenberg, chef för förskoleverksamheten.

Kommunal pedagogisk omsorg på obekväm tid

Varbergs kommun erbjuder pedagogisk omsorg på kvällar, nätter och helger (obekväm arbetstid) för barn mellan 1-12 år. Verksamheten finns på Stenåsa förskola, avdelning Blåklockan, som är öppen dygnet runt.

Ansökan till pedagogisk omsorg går till på samma sätt som ansökan till förskola. Pedagogisk omsorg styrs av skollagen och läroplanen för förskolan är vägledande men inte styrande.

Kommunens ansvar vid fristående pedagogisk omsorg

Huvudman för pedagogisk omsorg i fristående regi ska godkännas av kommunen utifrån att de kvalitetskrav som finns är uppfyllda. Kommunen har tillsynsansvar att se till att verksamheten drivs enligt gällande mål och bestämmelser.

 

ikon

Kontakta oss

Fristående pedagogisk omsorg (Ekolek)

Chrlotte Stenberg

073-506 42 11

 

Victoria Hegårdh

073-731 27 63

info@ekolekbarnomsorg.se

Kommunal pedagogisk omsorg

Chef för förskoleverksamheten

Agneta Svenberg

0340-883 43

agneta.birgitta.svenberg@varberg.se

Kommunal pedagogisk omsorg på obekväm tid

Förskolechef

Lena Emilsson
076-610 75 17

lena.emilsson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter