varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Sommarsimskola

Sommarsimskola är en intensivutbildning som pågår under tre veckors tid med totalt 14 tillfällen. Under 2020 bedrivs simskolan i Veddige simhall och i Simstadion.

Vi lär ut bröstsim och ryggsim enligt Svenska Livräddningssällskapet. Syftet är att ge eleven god vattenvana, simkunskap och livräddningskunskap samt ge förutsättningar att nå målen i skolans läroplan.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Årets Sommarsimskola kommer att genomföras med anpassningar för att minska risken för smittspridning av covid-19. Vi följer noga utvecklingen kring coronaviruset och rättar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Antalet simskoleplatser per lektionstillfälle är justerat för att undvika trängsel. Vi kommer att hålla avstånd i undervisningen genom att använda oss av hela bassängytan och dela upp oss i mindre grupper. I år tillåter vi enbart en medföljande per barn.

Stängda omklädningsrum på Simstadion

Elever som har simundervisning på Simstadion ska duscha och byta om hemma. Omklädningsrummen kommer att hållas stängda då vi bedömer att risken för trängsel annars skulle vara stor. Toaletterna kommer att vara öppna under simskolan tider.

Anmälan till sommarsimskola 2020

I anmälan väljer du vilken period, nivå och lektionstid du vill boka för simskolan. Vilka lektionstider som kommer finnas hittar du under rubriken "Lektionstider och simskoleskjuts" längre ner på sidan.

Barn får tidigast börja i simskolan det år de fyller 6 år (till sommaren 2020: barn födda tidigast 2014). Mer information om terminsupplägg hittar du i anmälan.
Anmälan görs enbart via e-tjänsten, inga anmälningar via mejl godkänns.

Anmälan för Veddige simhall öppnar 21 april kl.09.00
Anmälan för Simstadion öppnar 22 april kl.09.00 

Mer information om sommarsimskolan

Vi kommer erbjuda sommarsimskola i Veddige simhall och i Simstadion.
Det finns 3 olika perioder tillgängliga, de 14 tillfällena per period är lagda på vardagar måndag- fredag med vissa undantag.

Veddige Simhall
Vecka 25- 27 ( Måndag 15/6 - Fredag 3/7)
Ingen simskola på midsommarafton (19/6)

Simstadion
Vecka 25-27 ( Måndag 15/6- Fredag 3/7)
Ingen simskola på midsommarafton 19/6.
Vecka 28-30 ( Måndag 6/7 - Fredag 24/7)
Vecka 31-33 ( Måndag 27/7 - Torsdag 13/8)

Lektionstider och simskoleskjuts

Till sommarsimskolan i Veddige simhall erbjuder vi simskoleskjuts med buss. Se i respektive pdf-fil vilka bussturer och lektionstider som finns till de olika perioderna.
Om du inte kommer utnyttja simskoleskjutsen rekomenderar vi dig att anmäla till en lektionstid i Simstadion där det inte utgår någon buss.

Lektionstider och simskoleskjuts till Veddige simhall vecka 25-27PDF (pdf, 132.5 kB)

Lektionstider till simstadion vecka 25-27PDF (pdf, 73.6 kB)
Lektionstider till simstadion vecka 28-30PDF (pdf, 74.3 kB)
Lektionstider till simstadion vecka 31-33PDF (pdf, 72.7 kB)

Uppdelning efter kunskapsnivåer:

  • 0-25 meter – Inga förkunskaper krävs
  • 25-200 meter – 25 meter bröstsim samt 10 meter liksidigt ryggsim krävs som förkunskap
  • 200 meter eller mer – 200 meter bröstsim samt 50 meter liksidigt ryggsim krävs som förkunskap

Betalning av sommarsimskolan

Simskolan kostar 655 kronor för barn som är folkbokförda i Varbergs kommun och 930 kronor för barn som inte är folkbokförda i Varbergs kommun.

Betalning av simskolan sker via faktura, den skickas ut via posten eller via e-faktura (om ni registerat detta sen tidigare med Varbergs kommun).

Alla simskoleplatser debiteras avgift enligt riktlinjer för kultur- och fritidsnämndens hyror och avgifter 2020länk till annan webbplats För att debitering helt ska utebli ska simskoleplatsen avbokas senast 7 dagar innan kursstart.

Efter kursstart går simskoleplatsen inte längre att avbokas, platsen kommer att debiteras oavsett medverkan.Vid skador eller akuta sjukdomsfall kan avbokning ske mot uppvisat läkarintyg. Detta om det infaller innan det åttonde tillfället.

Vid frågor om betalning av simskolan, kontakta simskolan via Varberg direkt

ikon

Kontakta oss

Simskoleansvarig

Sara Lindblom

070-873 80 61

simskola@varberg.se

Varberg direkt

0340-880 00

Självservice & blanketter