Sök

Livräddare till Fästningsbadet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Inom kultur- och fritidsförvaltningen har vi bl.a. ansvar för våra bad- och simanläggningar i Varberg och Veddige. Till sommaren öppnar vi åter upp Fästningsbadet, vårt nybyggda bad i centrala stan.


Arbetsuppgifter

Varbergs kommun bemannar Fästningsbadet i centrala Varberg mellan kl 10 och 18 dagligen hela sommaren (v25-v33) och söker nu dig som vill ha ett annorlunda och ansvarsfullt sommarjobb! Du kommer att arbeta i team med badvärdar, livräddare och annan personal från kommunen och ser till att badet är en trygg plats där besökarna trivs och får en positiv upplevelse. Det handlar om allt från att plåstra om en besökare till att se till att ordningsregler följs. Du har koll på att anläggningen är i bra skick och förebygger risker för olycksfall. Vid olyckstillbud ska du kunna rädda personer ur vattnet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst 18 år till sommaren och som har god vattenvana och egen erfarenhet av havsbad. Tidigare erfarenhet av arbete med badbevakning, vattensport, livräddning som sport, vattengympainstruktör, service etc. ses som meriterande. Som person är du engagerad, säkerhetsmedveten och har en god förmåga att kommunicera och ge förstklassig service. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, stresstålig, initiativrik och har god samarbetsförmåga. För anställning krävs att du har god fysik och klarar de sim- och dykprov som genomförs i samband med rekryteringen, se https://svenskalivraddningssallskapet.se/utbildningar/poollivraddare.


Övrigt

Lön enligt överenskommelse och beroende på din tidigare erfarenhet. Om du inte redan har erbjuds du inför anställningen en 20-timmars poollivräddar-utbildning i bl a hjärt-lungräddning med hjärtstartare, första hjälpen och vattenlivräddning. Utbildningen planeras att ske 21 maj 24 maj och anpassas för arbete på Fästningsbadet och dess omgivning. Du får ett intyg från Svenska Livräddningssällskapet på avklarad utbildning som kan vara användbart även i framtiden. Totala antalet tjänster kan variera. Kontakt: Januari: Mari Hagborg-Lorentzon, 0768-998263, mari.hagborg.lorentzon@varberg.se Februari: Olof Johansson, 0705-329010, olof.johansson@varberg.se Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-02-28

Referensnummer: A923995


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Löneform:

Arbetstid: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Mari Hagborg-Lorentzon , Avdelningschef Fritid

Telefon: 076-899 82 63


Olof Johansson, Enhetchef, badanläggningar

Telefon: 070-532 90 10


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 010-442 95 84


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter