Sök

Systemförvaltare IT projektverktyg


Arbetsuppgifter

Varbergs Kommun ska införa ett nytt projektstyrningsverktyg. Vi söker nu dig som vill arbeta tillsammans med verksamheterna för att uppnå maximal nytta i verksamheten med hjälp av projektstyrningsmodellen och verktyget. I början av tjänsten sker arbetet i projektform och du är en central del i att få verktyget på plats. Du har stöd av projektorganisationen som leds av projektledare och svarar mot projektets styrgrupp. Efter införandet kommer du att fortsätta ditt arbete som systemförvaltare, övriga medlemmar i projektgruppen agerar superanvändare/systemadministratörer efter införandeprojektet. Du kommer också ha en central roll i det fall att verktyget ska utökas till att omfatta fler verksamheter inom kommunen. Vi arbetar utifrån Regions Hallands projektstyrningsmodell och Varbergs Kommuns systemförvaltarmodell. Arbetsuppgifter - Under införandeprojektet, med stöd av projektledare, driva och delta i projektgruppens genomförande av det arbete som krävs i verktyget för att ta projektet i mål. - Se till att projektstyrningsmodellen förankras i kommunens verksamhet och genomsyrar verktyget. - Utifrån projektstyrningsmodellen, erfarenheter och de olika verksamheternas behov hitta gemensamma arbetssätt och utifrån dessa bygga upp och vidareutveckla verktyget. - Utifrån systemförvaltarrollen: o Ger utbildning kontinuerligt till användare alternativt anordnar av extern part eller leverantör. o Är kontaktyta till eventuell extern leverantör. o Förser kundservice med underlag. o Bevakar att krav på informationshantering efterlevs. o Sköter ekonomisk administration och uppföljning. o Utvärderar, föreslår och planerar vidareutveckling av verksamhetssystemet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: - Mycket god datorvana. - Relevant utbildning inom projektledning. - Erfarenhet av att arbeta i projekt enligt en projektstyrningsmodell. - God analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. - En utvecklingsinriktad, kommunikativ och lyhörd inställning. - Lämplig utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet inom området.


Arbetsplatsbeskrivning

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. IT-avdelningen är en intäktsfinansierad del av Serviceförvaltningen, som säljer tjänster till kommunens alla förvaltningar. IT-avdelningen ansvarar för strategiska tjänster för digital utveckling, för förvaltning och beställarkompetens av digitala tjänster och för drift av kommunens IT-miljö. IT-avdelningen söker Systemförvaltare för tillsvidareanställning Systemförvaltare med inriktning mot projektstyrningsmodell och projektstyrningsverktyg


Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-03-09

Referensnummer: A755517


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön, individuell lönesättning

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Håkan Axelsson, Avdelningschef IT

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Stefan Hage Tel: 0340-69 71 47


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter