Sök

Rektor, Rolfstorp skola F-3, 7-9 och Skällinge skola F-3


Arbetsuppgifter

Du kommer att vara rektor med placering på och ansvara för Rolfstorp skola F-3, 7-9 och Skällinge skola F-3, både fritidshem och skola. Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Ansvarar för att innehåll, utveckling och resultat följer nationella och lokala mål- och styrdokument. Verkar för att utbildningen på skolan utvecklas och arbetar med systematiskt kvalitetsarbete. Du har skolutveckling i fokus för ökad måluppfyllelse och progression hos varje elev då alla elever vill lyckas med sin utbildning. Du har särskilt fokus tillsammans med skolans pedagoger och elevhälsa så alla elever kan läsa, skriva och räkna samt har behörighet till gymnasieskolan. Du skapar en god relation med personal, elev, vårdnadshavare och har en medveten tanke om samtalets och handlingens betydelse för/i detta arbete. Du samverkar med rektorer och förskolechefer i Team Öster och ingår i kommunens rektorsgrupp.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiarbete. Du är trygg i ditt chefskap. Är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana till utveckling för ökad måluppfyllelse hos varje elev. Du är målmedveten, van vid att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och har skolutveckling i fokus. Du arbetar tillsammans med elevhälsan vars uppdrag är att arbeta elevnära samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan ska arbeta förebyggande, hälsofrämjande och med ökad elevnärvaro. Du är en person som har god samarbetsförmåga, kan i kommunikation med personal och elever tillvarata engagemang och nya idéer samt skapa en känsla av delaktighet. Arbetet ställer krav på självständighet i beslut och ansvar i det dagliga arbetet. Du delar skolans värdegrund där inkludering, jämställdhet, och mångfaldsperspektiv är naturliga delar. Tillgång till bil och körkort är ett krav. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis, bevis rektorsutbildning och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Arbetsplatsbeskrivning

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera den att uppnå sina drömmar. På Rolfstorp skola går 206 elever i årskurs F-3 och 7-9. På Skällinge skola går 70 elever i årskurs F-3. Skolan har fritidshem. Båda skolor ligger ca 1,5 mil öster om Varberg.


Övrigt

Intervjuer är planerade att genomföras 9 april från kl 13.00. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal samt att erforderliga beslut fattas. Varbergs kommun strävar efter att erbjuda önskad sysselsättningsgrad. Det finns därför möjlighet att göra en intresseanmälan för högre sysselsättningsgrad än den annonserade. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-03-27

Referensnummer: A760361


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde:


Upplysningar

Joachim Wadström, Grundskolechef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Skolledare Tel: 076-601 18 77


Mette Thörnblad Tel: 0705-87 21 98


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter