Sök

Företagsläkare Kommunhälsan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun har en inbyggd företagshälsovård, Kommunhälsan, som servar kommunens samtliga förvaltningar och bolag. Kommunhälsan är en auktoriserad företagshälsa och medlem i Sveriges företagshälsor. Våra lokaler är centralt belägna med närhet till bra kommunikationer. Här arbetar medarbetare med kompetens inom hälsa, medicin, teknik, ergonomi och beteendevetenskap med uppdrag att vara ett stöd till kommunkoncernens chefer och medarbetare. Vi söker nu en legitimerad läkare som tillsammans med oss kan identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.


Arbetsuppgifter

Som vår läkare är du en viktig kugge för att möta våra kunders behov och där arbetsuppgifterna är relaterade till hälsa och säkerhet med fokus på individens, gruppens och organisationens behov. I rollen kommer du att arbeta med lagstadgade hälsoundersökningar, arbetsmiljöundersökningar, arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder, medicinska bedömningar, arbetsanpassningar, hälsofrämjande insatser med mera i samarbete med övriga specialister. Dessutom är du en viktig medicinsk stödfunktion internt. Du kommer även att göra arbetsförmågeutredningar tillsammans med våra andra specialister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare där tilläggsspecialitet inom företag alternativt arbets- och miljömedicin är mycket meriterande. Du har ett stort intresse för människan i arbetslivet och har förmågan att ta ett helhetsperspektiv kring arbetet. Vi ser även att du har ett konsultativt förhållningssätt samt social kompetens. Du trivs att samarbeta kring bedömningar och är en god lagspelare. Du är även en god kommunikatör, både muntligt och skriftligt.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-03

Referensnummer: A1053321


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 40-50%

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anette Stockhaus, Kommunhälsans tf verksamhetschef

Telefon: 0340-69 91 43


Per Synnes, HR-strateg chefsförsörjning och rekrytering

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Helén von Braun Tel: 0346-56000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter