Sök

Specialpedagog, Team Centrum och Sydväst


Arbetsuppgifter

Specialpedagogen inom förskolan har en bred specialpedagogisk kompetens och har framförallt en handledande roll. I sitt uppdrag arbetar specialpedagogen tillsammans med förskolechef och övrig personal för att bidra till verksamhetens pedagogiska utveckling och skapandet av goda lärmiljöer. Arbetet är förebyggande och hälsofrämjande genom metoder såsom handledning, konsultation, fortbildning och kartläggning på individ-, grupp- och organisationsnivå. Utifrån Varbergs Barn- och elevhälsaplan arbetar vi med barnhälsa i fokus. Specialpedagogen arbetar övergripande och erbjuder stöd till förskolor inom barn- och utbildningsförvaltningen i Varbergs kommun. Specialpedagogens uppdrag är att: • Arbeta kring barn i behov av särskilt stöd. Att utifrån styrdokumenten observera, kartlägga och analysera behov, samt dra pedagogiska slutsatser på förskole-, grupp- och individnivå. • Identifiera, analysera och delta i arbete med att skapa goda lärmiljöer för alla barn. • Arbeta förebyggande genom att utveckla förhållningssätt, arbetssätt och arbetsformer. • Ge handledning, konsultation och rådgivning i pedagogiska frågor, samt vara en kvalificerad samtalspartner för personal och föräldrar. • Arbeta med skolutveckling genom att identifiera aktuella utvecklingsområden och bidra till kompetensutvecklande åtgärder och utbildningar tillsammans med förskolechefer. • Samverka med berörda yrkesgrupper internt och externt. Du kommer att arbeta övergripande i team centrum och sydväst, två av Varbergs kommuns sex team. Du kommer arbeta tillsammans med tre förskolechefer och pedagogerna på förskolorna. APT samt veckomöten sker med övriga 6 specialpedagoger som arbetar inom kommunens Team. Din arbetsledare kommer att vara en förskolechef inom teamet. Team Centrum består av förskolorna: Bumerangen, Brunnsberg I Ur och Skur förskola, Frode förskola, Ramlyckans förskola, Trädlyckans förskola Team sydväst förskolor som ingår i specialpedagogtjänsten är Björnligans förskola, Travarens förskola och Söderlyckans förskola.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i förskolan samt specialpedagogexamen. Du bör även ha erfarenhet av arbete i förskolan. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Arbetsplatsbeskrivning

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-03-31

Referensnummer: A759656


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Elisabet Hillbom, Förskolechef

Telefon: 070-540 76 51


Ingrid Hantelius, Specialpedagog

Telefon: 070-276 44 04


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel:


Lärarnas Riksförbundet Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter