varningsikon

2020-08-03 07.52

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Stabschef


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kommunens socialförvaltning är en av Varbergs kommuns nio förvaltningar och ansvarar för vård och omsorg om äldre- och funktionshindrade och arbetar för ekonomisk och social trygghet för kommunens invånare. Förvaltningen har ca 2200 medarbetare och en budgetomslutning på ca 1,2 Mdr. Förvaltningens stab har 22 medarbetare inom områdena HR, kommunikation, upphandling, IT, nämndadministration och kvalitet. Stabschefen ingår i förvaltningsledningen och rapporterar till förvaltningschefen.


Arbetsuppgifter

Vi söker en stabschef som tillsammans med sina medarbetare fortsätter arbetet med fokus på utveckling, strategi, kvalitet och uppföljning. Din huvuduppgift blir att i nära samarbete med förvaltningens verksamheter leda, samordna och stödja ledningen i det övergripande utvecklingsarbetet. På strategisk nivå leder du arbetet utifrån kommunkoncernens fastslagna mål samt förvaltningens styrdokument och ledningssystem.

Kvalifikationer

Uppdraget är i första hand ett ledaruppdrag och för att möta utmaningen behöver du ha erfarenhet av hela eller delar av stabens ansvarsområden och flerårig vana av arbete i ledningsgrupp i en politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av ledning och styrning av projekt- och processarbete över verksamhetsgränser. Du har en relevant högskoleutbildning. Du är en visionär och utvecklingsorienterad ledare och har ett coachande och inkluderande ledarskap med förmåga att såväl delegera som följa upp. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, pedagogisk och lyhörd samt ha en förmåga att skapa förtroendefulla relationer i och utanför organisationen. Du trivs med att bedriva förbättringsarbete och sträva efter effektiva processer och hög kvalitet. Vår demografiska utmaning kräver nya sätt att arbeta med befintliga resurser. Ett intresse och driv för innovativa och digitala lösningar är därför nödvändigt för att lyckas med uppdraget. Vi erbjuder ett utvecklande arbete såväl yrkesmässigt som personligt, i en mångfalt prisbelönt kommun i kraftig tillväxt.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inledande intervjuer är planerade att hållas vecka 32. För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare Varbergs kommun. Det går bra att ringa under hela ansökningstiden.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-26

Referensnummer: A962656


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överesnkommelse


Upplysningar

Per Synnes, Chefsrekryterare

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

Varberg Direkt Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter