Sök

Förrättningslantmätare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Vi söker förrättningslantmätare med en kompetens och drivkraft som bidrar till att Varberg utvecklas och når sin vision. Lantmäterimyndigheten är en egen avdelning på stadsbyggnadskontoret. Inom stadsbyggnadskontoret finns även avdelningar för geografisk information, bygglov, plan och kundtjänst. Lantmäterimyndigheten handlägger lantmäteriförrättningar med Lantmäteriets kart- och ären-dehanteringsstöd. En kommunal förrättningslantmätare medverkar också i den fortlöpande detaljplaneprocessen. I arbetsuppgifterna ingår även fastighetsrättslig rådgivning och service både inom kommunen och till allmänheten. Lantmäterimyndigheten har idag tolv förrättnings-lantmätare och en förrättningsassistent. Vi söker nu ytterligare medarbetare. Under din arbetsdag hos oss handlägger du varierande typer av lantmäteriförrättningar, även komplexa och mer omfattande ärenden som anläggnings-, ledningsrätts- och 3D-förrättningar, såväl inom som utanför detaljplan. Arbetsmoment så som mätning och kartarbete kan anpassas efter intresse och önskemål. Har du mycket hög kompetens och erfarenhet av komplexa fastighetsrättsliga frågeställningar/ärenden finns också stora möjligheter att få en expertroll på kontoret. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som strävar efter hög kvalitet och god service samt utgör ett gott gäng. Arbetet är dessutom utvecklande och variationsrikt. Du får ta stort eget ansvar och arbeta med såväl erfarna som nyanställda medarbetare.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning lantmäteri och fastighetsbildning, är jurist med fastighetsrättslig kompetens eller har motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Det är önskvärt att du har erfarenhet av förrättningshandläggning och då gärna även av mer komplexa ärenden. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, då arbetet innebär många kontakter med sakägare, allmänhet och kollegor. Vi vill att du är självständig, resultatinriktad och trivs med varierande arbetsuppgifter och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer. Arbetsuppgifterna kräver förmåga att hålla samman en arbetsprocess och fatta beslut. Som person är du trygg i dig själv, noggrann och analytisk. Du ska vara samarbetsorienterad och ha viljan att dela med dig av dina kunskaper. Du har fokus på uppdraget, trivs med ett utåtriktat arbete, och har god förmåga att kommunicera på svenska både muntligt och skriftligt. Körkort krävs.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-02-12

Referensnummer: A928267


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse


Upplysningar

Svante Nilsson, Chef lantmäterimyndigheten

Telefon: 0340-69 91 39


Fackliga kontaktpersoner

Maria Johansson Tel: 0340-885 36


Dag Gunnarsson Tel: 0340-88176


Klara Mörk Tel: 0340-88633


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter