varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Ekonomihandläggare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun har en Vision; år 2025 skall vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 60 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Uppdragsavdelningen är en del av socialförvaltningen och ansvarar för myndighets- och beställaruppdraget. Äldreenheten är en del av uppdragsavdelningen och här arbetar ekonomihandläggare, bostadsanpassare, boendesamordnare, omsorgshandläggare och utvecklingsledare, totalt ca 40 personer. Vi arbetar i nya fina lokaler i Monarkhuset, Birger Svenssons väg. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en organisation där vi ständigt arbetar med att utveckling och där vi alla har ett gemensamt ansvar för att arbetet effektiviseras och vidareutvecklas. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu ersättare till två av våra kollegor som kommer gå i pension under hösten. Som ekonomihandläggare på äldreenheten ingår du i en grupp om fyra personer som ansvarar för beräkning av avgifter utifrån gällande regler med utgångspunkt i Socialtjänstlagen. Arbetet innebär myndighetsutövning och innefattar utredning, beräkning och beslut om avgifter gällande insatser med inriktning mot äldre och funktionshinder. I arbetet ingår också att hantera beslut som har överklagats, att svara på frågor från kunder och deras anhöriga om avgifter och fakturor samt annat förekommande administrativt arbete inom ramen för avdelningens verksamhet inom ekonomi- och fakturahantering. Vi erbjuder dig ett arbete tillsammans med ambitiösa kollegor med nära till skratt. Vi ser nyttan av ett gott samarbete med andra och vi arbetar aktivt med att förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de vi möter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom administration och ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer som lämplig. Det är en fördel om du har erfarenhet av myndighetsutövning. Kunskap om förvaltningens interna system, som Procapita, Lifecare och Visma är meriterande. Arbetet kräver att du är serviceinriktad, noggrann, flexibel och du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Från 2015-01-01 tillämpar Varbergs kommun RÖKFRI arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-26

Referensnummer: A1020972


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Anette Johansson, Enhetschef

Telefon: 0340-69 91 36


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter