varningsikon

2020-08-03 07.52

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Speciallärare, Ankarskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Ankarskolan är en modernt utrustad F-9-skola som är belägen i Träslövsläge, sydväst om centralorten Varberg med närhet till hav och natur. I skolans luftiga och fräscha lokaler går det cirka 600 elever. Ankarskolan är en framgångsrik skola med goda resultat och hög ambitionsnivå hos både personal och elever. Skolan har en stor andel behöriga lärare och engagerad personal. Skolan har utvecklingsfokus och har under de senaste åren valt att satsa på ett formativt arbetssätt, kollegialt lärande och kollaborativt arbete för att vidareutveckla undervisningen. I det dagliga arbetet fokuserar lärarna på tydlighet och struktur i undervisningen och kommunicerar/informerar via digitala plattformar. På Ankarskolan kommer du som speciallärare ingå i ett fullständigt elevhälsoteam och deltar aktivt i arbetet där. Du kommer att ha ett tätt samarbete med ämneslärare, specialpedagog, speciallärare och övrig personal på skolan för att kunna möta eleverna på bästa sätt och utveckla deras lärande så långt som möjligt.


Arbetsuppgifter

På Ankarskolan söker vi en speciallärare med inriktning svenska, språk-, skriv- och läsutveckling för de äldre åldrarna. I ditt uppdrag som speciallärare ingår du och arbetar aktivt i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, specialpedagog, skolpsykolog, skolsköterska, kurator m.fl. Du kommer även att ha ett tätt samarbete med lärare och övrig personal på skolan. Du arbetar såväl förebyggande som operativt, kring elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd, för att kunna möta alla elever på bästa sätt och utveckla deras lärande så långt som möjligt.

Kvalifikationer

Legitimerad speciallärare med inriktning svenska, språk-, skriv- och läsutveckling. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos eleven. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktad och har mod att utmana till utveckling. Erfarenhet av och kunskap om elever med NPF är meriterande. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-08-02

Referensnummer: A964167


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid80-100%

Tillträde: Eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Charlotta Hannerfors, Rektor

Telefon: 0733-90 56 38


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter