Sök

Projektledare för Barnfestival i Varberg


Arbetsuppgifter

Vi söker en projektledare med stor förmåga att leda och ansvara för en barnfestival i Varberg med genomförande den 6 september– 9 september 2018 och med start 1 april eller efter överenskommelse. Uppdraget är förlagt inom kulturavdelningen men arbetsfältet är hela Varbergs kommun i fråga om samarbetsparter, innehåll och former för barnfestivalen. Barnfestivalens programinnehåll styrs delvis av barnens egna idéer som framtogs under hösten 2017, och är ett samarbete mellan olika aktörer inom kommunen. Till grund för festivalen ligger FN´s barnkonvention och stor vikt läggs vid tillgänglighet för alla barn. Läs mer om projektet på varberg.se/barnfestival Uppdraget innebär att leda planering, genomförande och avslut för barnfestivalen som skall komma kommunens medborgare och besökare till del. Projektledaren ska leda och vara sammankallande för en projektgrupp, leda dialogmöten som sker med externa parter samt rapportera i en styrgrupp om projektet. Hen ska inledningsvis upprätta en projektplan och ska verka för barnfestivalens syfte, mål och dess genomförande. Närmaste medarbetare i projektet är anställda inom kultur- och fritidsförvaltningen som också ingår i projektgruppen och externa parter som bistår med programpunkter i festivalen. I uppdraget ingår kvälls- såväl som helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

• Högskole- eller motsvarande utbildning inom kulturområdet som bedöms likvärdig, men särskild inriktning på kultur för barn och unga. • Dokumenterad och lång erfarenhet av projektledning och arrangemangsproduktion med vana av projektadministration med användbara program. • Erfarenhet av kommunal verksamhet med politisk styrning och administration. • Förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. • Grundläggande kunskaper i Office-paketet är ett krav och andra digitala verktyg för uppdraget är meriterande. • Kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. • Körkort är meriterande Som person: • Du är kreativ och nytänkande. • Du är noggrann, ansvarstagande och strävar alltid efter god organisering och framförhållning. • Du är kommunikativ och arbetar för att skapa en god stämning i arbetsgrupper och med kulturaktörer. • Du har en god omvärldsbevakning av vad som sker inom barn- och ungdomskultur i sin större omfattning. • Du är flexibel och trivs med att 'hugga i' där det behövs Vi ser med fördel på sökande med olik kulturell och etnisk bakgrund.


Arbetsplatsbeskrivning

Varbergs kommun har en vision. År 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. I Varberg bor drygt 62 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till ”Västkustens kreativa mittpunkt”. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi hoppas du vill vara med och förenkla människors vardag och hjälpa dem att uppnå sina drömmar. Inom Kultur- och fritidsförvaltningen har vi verksamhetsansvar för kommunens kultur- och fritidsanläggningar såsom ett kulturhus med bibliotek, konsthall och teater och programlokaler, lokalbibliotek och bokbuss, en kulturskola, ungdoms- och fritidsgårdar, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Förvaltningen har en organisation som består av tre avdelningar: kultur-, fritids-, och ungdomsavdelning och sammanlagt är vi ca 140 anställda. Många i kulturavdelningen arbetar i Kulturhuset Komedianten som ligger i centrala Varberg, på kort promenadavstånd från järnvägsstationen.


Övrigt

*Uppdraget kan möjligen utökas med andra uppdrag eller vikariat inom kulturavdelningen under projekttiden. Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-03-15

Referensnummer: A759973


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Lön enigt överenskommelse.

Arbetstid: Deltid40 % med möjlig utökning i annat uppdrag*

Tillträde:


Upplysningar

Ingemar Arnesson, Kulturchef

Telefon: 073-349 82 50


Sofie Brinkmo, Enhetschef

Telefon: 070-885 82 56


Fackliga kontaktpersoner

Christina Lindeberg Tel: 0340-883 46


Ulrika Tennberg Tel: 0340-886 11


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter