Sök

Förskollärare, Prästakullens förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Snart finns det två lediga platser här på Prästakullen då två av våra goa kollegor går på föräldraledighet. Prästakullens förskola är inspirerad av Reggio Emilias filosofi vi uppmuntrar och stödjer barnen i att utveckla sina "100 språk" genom att erbjuda varierande lärmiljöer och uttryckssätt. Till vår hjälp har vi en ateljerista som hjälper och inspirerar oss med nya spännande material. På förskolan finns det även två koordinatorer som har hand om all schemaläggning och organisering. Vi har även kvalitetsavlösare som täcker upp i par konstellationerna vid sjukdom, planering eller möten.


Arbetsuppgifter

På Prästakullen arbetar vi utifrån ett projektinriktat och medutforskande arbetssätt. Det innebär att barnens intressen och nyfikenhet alltid är i fokus för undervisningen. Under förmiddagen delar vi upp barnen i mindre projektgrupper. Varje grupp har två pedagoger knutna till sin grupp, detta för att lättare kunna följa barnens intressen, behov och utveckling. Övrig tid är grupperna knutna till respektive arbetslag. De senaste året har vi jobbat med mycket med att skapa en gemensam pedagogisk grundsyn där lek, kommunikation och anknytning varit vår bas för reflektion och utveckling. Denna termin har vi därför valt att att fördjupa oss ytterligare i leken och som kommer att ligga till grund för vårt tema detta läsår.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. För att trivas i rollen som förskollärare hos oss ser vi gärna att - Du är flexibel och ser möjligheter med den föränderliga verksamhet vi jobbar i. - Har ett professionellt sätt att möta barn, föräldrar och kollegor. - Driver och utvecklar verksamheten i enlighet med aktuell forskning och med vetenskaplig grund. - Är en god relationsskapare som ser samarbete som en framgångsfaktor. Det är meriterande om du är van att arbeta med aktionsforskning eller om du är pedagogista. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-10-28

Referensnummer: A906725


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde:


Upplysningar

Linda Westlund, Förskolechef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter