varningsikon

2020-08-03 07.52

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Erfaren exploateringsingenjör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Nu söker vi på Samhällsutvecklingskontoret en erfaren och engagerad exploateringsingenjör som tillsammans med oss vill bidra till att Varberg fortsätter att utvecklas. Vårt kontor består av tre avdelningar, samhällsplanering, mark- och exploatering och utvecklingsprojekt. På mark- och exploateringssavdelningen arbetar för närvarande 17 personer, och vi ansvarar för såväl exploateringsfrågor som markfrågor, arrenden och markanvisningar som kommunala fastighetsinvesteringar.


Arbetsuppgifter

Som exploateringsingenjör i Varbergs kommun arbetar du både som projektledare och med löpande frågor i verksamheten. Din huvudsakliga uppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela exploateringsprocessen från idé och planering till genomförande. Du sköter bland annat upprättande av exploateringsavtal i detaljplaner, markupplåtelser, gatukostnader, fastighetsregleringar och andra juridiska och ekonomiska frågor inom fastighetsområdet. Hos oss får du jobba i projektform nära andra kompetenser såsom planarkitekt, byggprojektledare, projekteringsingenjör, trafikplanerare, landskapsarkitekt och kommunekolog. I de flesta fall har du samordnande projektledaroll och driver projekten framåt. Varbergs kommun växer och du kommer att medverka i många spännande projekt. Några av de vi arbetar med just nu är utvecklandet av Västerport en ny stadsdel vid havet i centrala Varberg, utvecklandet av Väröbacka som nytt stationssamhälle, och utvecklingen av Östra Träslövsläge. Stämningen i kommunen är kreativ och prestigelös och du kommer att arbeta aktivt i interna och externa samordningsgrupper och löpande hålla föredragningar och presentationer inför olika intressenter och i politiska forum. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, lantmäteri, juridik alternativt motsvarande kunskaper och med mångårig erfarenhet av att arbete med exploateringsfrågor. Vi ser gärna att du i din utbildning och/eller genom din erfarenhet har inriktning mot mark- och fastighetsjuridik och därmed kunskap om fastighetslagstiftningen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av hantering av huvudmannaskapsfrågor, gatukostnadsutredningar och av fastighetsvärdering. Du hanterar det svenska språket mycket väl i tal och skrift då du i arbetet hanterar juridiska texter och har både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt. Vi önskar att du har B-körkort då våra projekt är spridda över hela kommunen. För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen är du pedagogisk och strukturerad, och det underlättar om du har erfarenhet av och insikt om politiskt styrda organisationers sätt att arbete. Du är initiativtagande, tänker gärna i nya banor och provar nya sätt att skapa resultat. Du har helhetssyn och omvärldsorientering och intresse för att utveckla våra arbetsformer. Du kan se din egen del i ett större sammanhang och har en förmåga att se hur såväl stora som små arbetsuppgifter bidrar till ett lyckat resultat. Du kommer att få möjlighet att fungera som mentor och coach för yngre medarbetare och medverka i utvecklingen av avdelningens arbetssätt. Vi ser också att du med din erfarenhet kommer att få ansvara i första hand för våra större och mer komplexa projekt och uppdrag.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-26

Referensnummer: A960804


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande.


Upplysningar

Kristina Hellerström, Avdelningschef

Telefon: 073-387 85 63


Per Synnes, HR-strateg chefsförsörjning och rekrytering

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

Dag Gunnarsson Tel: 0340-88176


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter