varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Verksamhetsutvecklare/Miljö-och hälsoskyddsinspektör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Miljö- och hälsoskyddskontoret söker en verksamhetsutvecklare/miljö- och hälsoskyddsinspektör. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen arbetar primärt med myndighetstillsyn utifrån miljö- och livsmedelslagstiftning. Vi har idag 28 heltidstjänster.


Arbetsuppgifter

Vi söker en ny arbetskamrat till vår ledningsgrupp då en av oss går i pension. Tjänsten kommer att vara en nyckelfunktion på förvaltningen. Uppdraget innebär ansvar för viss administration, generellt chefsstöd och att underlätta i våra handläggares vardag. Du kommer också ha en viktig roll i kommunikationen med medborgare och medarbetare på förvaltningen. Arbetet är varierande och innehåller såväl enklare rutinmässiga arbetsuppgifter men också mer kvalificerade uppdrag. Det kan vara att bidra i arbete med understöd i verksamhetssystem kring ekonomi, fakturering, m.m. Även tillsyn kan bli aktuellt vid behov. Stort fokus kommer att ligga på att bidra med att utveckla vår förmåga att nyttja digital teknik. Vi har nyligen bytt vårt system för ärendehantering till ECOS 2. Kommunen har ett starkt fokus på digital utveckling och att utveckla kvalitetskontroll och målstyrning. Det kan även vara att utöva omvärldsbevakning kring aktuell digitalisering primärt kopplat till nationella myndigheter och samarbetsgrupper. Vi har idag 23 heltidstjänster som arbetar med tillsyn samt 5 i ledningsadministration.

Kvalifikationer

Vi behöver en positiv och utåtriktad person med miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Fördjupad kunskap och erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom stora organisationer, gärna inom offentlig förvaltning, och/eller myndighetsarbete inom området är meriterande, likväl som goda kunskaper om kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen. Vi arbetar med ärendehanteringssystemet ECOS 2. Fördjupad kunskap gällande detta ser vi som en avgörande merit och fördjupade kunskaper inom annan IT (Access, webb, e-tjänster, e-arkiv, datamodellering, visualisering och analys t.ex. med Power-BI) är också meriterande. Det är även avgörande att ha utbildning eller erfarenhet kring livsmedel och/eller miljö- och hälsoskyddsområdet då tjänsten även i viss omfattning kan komma att omfatta tillsyn och handläggning av ärenden inom förvaltningens tillsynsområden. Som person är du utvecklingsinriktad, fokuserar på mål, resultat och kvalitet, är strukturerad och välorganiserad. Du kan leda dig själv och vågar tänka nytt, du är kommunikativ och förstår vikten av att alltid ge ett bra bemötande. Du ser helheten och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Eftersom arbetet på en myndighet ställer speciella krav värderas dina personliga egenskaper mycket högt. Du bör också vara intresserad av att arbeta i grupp. Du är därför serviceinriktad och sätter gruppen före jaget. Men arbetsglädje, flexibilitet och lätt till skratt är nog så viktigt. Tror du att du kan komma i närheten av ovanstående så kommer vi att tro på dig. Vi har ambitionen att tro och lita på samt stötta varandra.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-26

Referensnummer: A1021251


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anders Bergh , Miljö- och hälsoskyddschef

Telefon: 0340-88265

Mobiltelefon: 070-528 87 96


Fackliga företrädare nås via Varberg direkt , Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter