Sök

Förskollärare, Åskloster förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas ökar likvärdigheten, långsiktighet och hållbarhet för att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg. Åskloster förskola ligger mitt i natursköna Åskloster samhälle, ca 13 km norr om Varberg, som erbjuder goda pendlingsmöjligheter med bil och buss. Åskloster förskola har tre avdelningar, Tryggheten för de yngsta barnen och Möjligheten och Nyfikenheten för de äldre. På Åskloster förskola finns en varierad och kreativ gård. Gården har många härliga lekredskap för alla åldrar och grönytor som inspirerar till rörelse och lek. Inomhus erbjuds barnen nya och ljusa rum med olika pedagogiska inriktningar som anpassas efter barnens behov och önskemål, samt härliga kreativa rum för skapande. Personalen arbetar ständigt med att utveckla lärmiljöerna så att de utmanar och berikar barnen i deras utveckling. Förskolan har barnens bästa i fokus den ska vara trygg, rolig, utvecklande och ge alla barn möjlighet till att utveckla en tro på sin egen förmåga, alla ska lyckas!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är nyfiken, flexibel, kreativ, positiv och nytänkande. Du kommer att arbeta som förskollärare i en av våra äldrebarnsgrupper. I rollen som förskollärare förväntas du bidra och ta ansvar för det pedagogiska arbetet på enheten och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer, utveckla pedagogiska processer och deltar aktivt i pedagogiska diskussioner tillsammans med andra pedagoger. Du har också ansvar för att genomföra pedagogisk dokumentation på både gruppnivå och kring det enskilda barnet. I samspel med barnen ger du varje barn utrymme att utvecklas utifrån sina unika egenskaper, du är närvarande, medforskande och aktiv i deras lek, utforskande och lärande. I mötet med vårdnadshavare är du lugn, trygg och positiv. Meriterande är att ha arbetat med barn i behov av särskilt stöd och tecken som stöd.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare för undervisning i förskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-01

Referensnummer: A909825


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, vänligen ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Lena Dahl, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter