Sök

Systemförvaltare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har ca 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Stadsbyggnadskontoret har ca 80 medarbetare och omfattar stab, bygglov, kundtjänst, geografisk information, planavdelning och kommunalt lantmäteri. Du kan läsa mer på varberg.se


Arbetsuppgifter

I din roll som systemförvaltare på Stadsbyggnadskontoret kommer du att samordna, driva och ansvara för förvaltningen av kontorets systemflora. Du kommer att utgöra en länk till verksamhetsansvariga för respektive system kring utveckling, införskaffning, avtalsbevakning, avyttring, uppgradering, integrationer, databaser samt dokumentation. Kontoret har en systemflora som sträcker sig mellan några större verksamhetssystem till flera små programvaror. Som exempel har vi öppen källkodslösning för vår GIS-plattform dvs HAJK och att databashantering av kommungemensam geodata sker i PostgreSQL och SQL Server. Samtliga system innefattas av systemförvaltningsmodellen, men omfattningen skiljer beroende på systemets storlek. Du kommer även att stödja verksamheten i arbetet med att årligen skapa och följa upp utvecklingsplaner som utgör kontorets budgetunderlag. Under det första verksamhetsåret kommer ditt fokus vara att implementera systemförvaltningsmodellen på kontoret. I din roll som systemförvaltare kommer du också att bidra med IT-kompetens i utvecklings- och digitaliseringsprojekt samt medverka i olika nätverk inom Varbergs kommun.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom systemförvaltning/IT eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Tjänsten som systemförvaltare innebär många olika kontaktytor och det krävs därför att du är kommunikativ i svenska språket, såväl i tal som i skrift, samt att du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av systemförvaltning men det är inget krav. Vidare är det meriterande om du har arbetat med informationssäkerhet, databaser, handläggarsystemet EDP Vision, 3D-visualisering och projektledning. Som person är du strukturerad och van vid att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen krävs att du är en god lyssnare, serviceinriktad och utvecklingsorienterad. Rollen som systemförvaltare är ny på kontoret så du kommer att behöva vara initiativtagande, självgående, flexibel och ansvarsfull. Vi ser fram emot din ansökan!


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-10-27

Referensnummer: A905157


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Cecilia Strömer, Stadsbyggnadschef

Telefon: 072-183 51 96


Fackliga kontaktpersoner

Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


Linnea Enochsson Tel: 0340-69 91 38


Maria Johansson Tel: 0340-885 36


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter