Sök

Bygglovschef


Om arbetsplatsen

På stadsbyggnadskontoret jobbar vi med spännande frågor och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. Vår målbild är att bli västkustens mest attraktiva stadsbyggnadskontor. Förvaltningen har cirka 80 anställda och består av bygglovsavdelning, planavdelning, avdelning för geografisk information, kommunal lantmäterimyndighet, kundtjänst samt stab. Vi söker en ny bygglovschef för vår bygglovsavdelning. Avdelningen består av två bygglovsarkitekter, fem bygglovshandläggare, två byggnadsassistenter/handläggare och fem byggnadsinspektörer. Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Vi hoppas att du vill vara med! Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, levande landsbygd, goda kommunikationer och en intressant stadsutveckling framför sig. En tågtunnel ska byggas och nya stadsdelar ska växa fram vid havet och runt staden. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och befolkningen ökar ständigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Hos oss blir du en del av stadsutvecklingen i en stad som växer så det knakar. Vi letar efter dig som vill vara med och möjliggöra framtidens goda livsmiljöer och arbetsplatser.


Arbetsuppgifter

Du företräder verksamheten och myndigheten i olika kontakter utåt och deltar i samhällsbyggnadsprocessen. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att delta i och stödja handläggningen av avdelningens bygg- och strandskyddsfrågor samt att ge råd och service till allmänheten i dessa frågor. Som avdelningschef ingår du även i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschefen. Med stor kundfokus leder och följer du upp verksamheten metodiskt och ser till att förutsättningar, krav och förväntningar är tydliga. Du har budget-, personal och arbetsmiljöansvar och bidrar aktivt till medarbetarnas utveckling.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha chefserfarenhet, relevant högskoleutbildning samt några års erfarenhet av bygg- eller fastighetssektorn. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor. Du har god kunskap om plan- och bygglagen. Du är självgående, lyhörd, tar initiativ och uppnår resultat. Du möjliggör och utvecklar ett inspirerande och aktivt medarbetarskap. Vi vill att du kan lyfta blicken och se hela samhällsbyggnadsprocessen och bidra till utveckling av den. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta och kommunicera med andra. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-10

Referensnummer: A843745


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Cecilia Strömer, Stadsbyggnadschef

Telefon: 072-183 51 96


Maria Söderlund, Stadsarkitekt

Telefon: 0340-88158, 070-618 81 58


Fackliga kontaktpersoner

Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


Linnea Enochsson Tel: 073-303 51 16


Claudia Nilsson Becerra Tel: 0340-886 32


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter