varningsikon

2017-02-27 11.23

Vattenläckan i Tvååker

Just nu ställer en stor vattenläcka i Tvååker/Himle till problem. Bosgårdsskolan är stängd. Även Snickern förskola och Sunnanängens förskola stängs. Allmänheten rekommenderas att koka vatten. Vattenläckan har lokaliserats och nu arbetar man för att kunna begränsa antalet berörda. Information uppdateras löpande.

Läs mer

Sök

Bokbussen

Bokbuss

Bokbussen i Varberg

Bokbussen är utan tvekan ett av kommunens mest populära fordon. Det rullande biblioteket har en viktig roll i Varberg. Längre ner på sidan hittar du en turlista med hållplatser och tider.

Om Bokbussen

Genom bokbussen har du tillgång till allt material som finns i Varbergs bibliotekssystem. Hittar du inte just den bok du söker, kan personalen på bokbussen beställa den åt dig. Du kan också beställa böcker själv, med telefon, i bibliotekskatalogen eller genom e-post. Du vet väl att du också kan utföra många bibliotekstjänster på webben som t.ex. att låna om en bok, låna en e-bok eller lämna ett inköpsförslag? Självservice och blanketter.länk till annan webbplats

Förutom ordinarie turer kan bokbussen besöka större evenemang. Under 2016 har man bland annat funnits på Medeltidsdagarna, PRIDE-varberg, Notes for Peace och i Societetsparken under nationaldagsfirandet.

Bokbussen är ditt mobila bibliotek. Här kan du låna:
Böcker
• Tidskrifter
• CD-böcker
• CD-skivor
• DVD och CD-rom för barn
• Talböcker och böcker med stor stil.

Vi har gjort Bokbussen så tillgänglig som möjligt. Här finns:
• Ledstång
• Markerade trappsteg
• Handikapplift
• Ledarhund är välkommen in

OBS! Dörröppnare finns men den är inte automatisk.

Turlista 22 juni 2015-17 juni 2016
Bokbussen besöker flera platser i kommunen. Se var och när bokbussen kommer till din ort i den bifogade länken.

Turlista Bokbussen 20 juni 2016-16 juni 2017

PDF
(pdf, 1.3 MB)Tänk på att:
Bokbussturerna är inställda helgdagar. Skolor besöks inte under lov och studiedagar. Vi informerar i Hallands Nyheters kommunspalt om annan ändring i turlistan. Har du frågor är du välkommen att ringa till oss på bokbussens kontor: 0340-886 11, eller direkt till bokbussen, 070-565 75 82.

ikon

Kontakta oss

Bokbussen

Engelbrektsgatan 7

0340-886 11
070-565 75 82 (till bussen)
bokbussen@varberg.se

Ansvarig för bokbussen

Siv Sjödin

0340-886 11
siv.sjodin@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter